Меню сайта


Форма входа


Случайное фото


Реклама


Поиск


Календарь
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 00:11
Главная » 2011 » Июнь » 24 » У тимчасових автобусах від одного до трьох пільгових місць
21:33
У тимчасових автобусах від одного до трьох пільгових місць
Продовжуючи інформувати прилучан про стан автобусних пасажирських перевезень, цього разу хочу пояснити, що таке «тимчасовий автобус» і чому вони не перевозять пільговиків без обмежень.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт», у разі відкриття чи необхідності функціонування автобусного маршруту, який не має паспорта, орган місцевого самоврядування повинен призначати один раз тимчасового автомобільного перевізника на термін до трьох місяців, після чого за результатами функціонування маршруту ухвалювати рішення щодо доцільності відкриття (функціонування) маршруту та проведення конкурсу. У зв’язку з цим значна кількість міських автобусних маршрутів за останні півроку з тих чи інших причин отримувала статус «тимчасового».
Навіщо потрібно укладати тимчасові договори?
По-перше. У разі відкриття нового автобусного маршруту перевізник протягом випробувальних трьох місяців дії тимчасового договору здійснює накатування маршруту; опрацьовує різні варіанти графіку руху автобусу, узгоджує його з графіками автобусів інших маршрутів; з метою визначення пасажиромісткості автобусу, який буде подано на конкурс, аналізує пасажиропотік на маршруті. Усе це здійснюється з метою вивчення споживчого попиту в пасажирських перевезеннях на новому автобусному маршруті та ухвалення обґрунтованого рішення про доцільність відкриття маршруту. Даний напрямок було використано при розробці всіх нових маршрутів, зокрема №18 «Івушка – селище Будмаш», №24 «Івушка - Плискунівка», а також при відновленні маршрутів, що не обслуговувалися декілька років: №№2, 2А, 16А.
По-друге. Відповідно до пункту 36 Постанови Кабінету Міністрів України №176 від 18 лютого 1997 року «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», тимчасовий договір укладається також у разі виникнення потреби в короткочасному залученні додаткової кількості автобусів для задоволення підвищеного попиту. Цей механізм використовувався для покращення перевезення пасажирів з Плискунівського мікрорайону, перевезення до міських кладовищ у поминальні дні тощо.
По-третє. З метою забезпечення безперервності процесу перевезення пасажирів до проведення конкурсів з перевізником-кандидатом укладається тимчасовий договір на строк до трьох місяців. За цей період організовується і проводиться конкурс та оформляються всі необхідні дозвільні документи. Такий механізм використовується у разі розірвання договору з перевізником-порушником чи заміни одного перевізника на іншого, як це було у випадку з ВАТ «Прилуцьке АТП-17407».
Відмінність даних автобусів від решти, що працюють на наших маршрутах, - це наявність напису «ТИМЧАСОВИЙ» на лобовому чи боковому склі. А щодо перевезення ними пільгової категорії громадян, то, відповідно до рішення виконавчого комітету №642 від 29 грудня 2010 року «Про затвердження Методики нарахування та здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян міським автотранспортом за рахунок субвенції з державного бюджету по м. Прилуки», відшкодування за перевезення пільговиків отримують тільки ті перевізники, які офіційно визнані переможцями конкурсу на тому чи іншому маршруті.
У зв’язку з цим тимчасові автобуси мають від одного до трьох пільгових місць у залежності від своєї пасажиромісткості.
Олександр Сивенко, заступник міського голови м. Прилуки
Просмотров: 1855 | Добавил: prilukitrans | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar