Меню сайта


Форма входа


Случайное фото


Реклама


Поиск


Календарь
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 13:00
Главная » 2011 » Март » 16 » Про тарифи на пасажирські перевезення
21:55
Про тарифи на пасажирські перевезення
Закінчився термін оприлюднення регуляторного акта "Про порядок перевезення без обмежень пільгових категорій населення м. Прилуки пасажирським автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування", відповідно до якого буде затверджено години перевезення без обмеження пільгової категорії населення — з 9 години ранку протягом дня.
Також закінчився термін оприлюднення регуляторного акта "Про погодження тарифу на перевезення пасажирів у м. Прилуки в автобусах, що працюють на міських автобусних маршрутах загального користування у звичайному режимі", яким буде погоджено новий тариф на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. У зв’язку з цим дані регуляторні акти були внесені на розгляд громадської ради міста, засідання якої відбулося 11 березня за участю приватних перевізників.
Звертаючись до Аналізу регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету міської ради "Про погодження тарифу на перевезення пасажирів у м. Прилуки в автобусах, що працюють на міських автобусних маршрутах загального користування у звичайному режимі", необхідно зазначити, що за період дії існуючих тарифів по всій країні і в місті зокрема змінилися економічні умови, внаслідок чого надання послуг з перевезення пасажирів стало збитковим.
Основна проблема – нерентабельність пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування — спричинена невідповідністю діючого тарифу фактичним витратам з надання послуг по перевезенню пасажирів автобусами загального користування та зростанням операційних витрат, закладених у діючому тарифі. Основне цінове навантаження припадає на статті "Паливно-мастильні матеріали" та "Заробітна плата", питома вага яких у собівартості зазначених послуг становить майже 75%.
Упродовж дії зазначеного тарифу зміни по статті "Заробітна плата" обумовлено зростанням мінімальної заробітної плати на 8,3%, тобто з 869 грн. (станом на 1 лютого 2010 року) до 941 грн. (станом на 1 лютого 2011 року).
Також змінилася цінова пропозиція на ринку нафтопродуктів. Темпи зростання вартості палива із січня 2010-го по лютий 2011 року склали 16% і продовжують зростати.
Крім того, у період економічної кризи погіршилися умови щодо заміни та оновлення рухомого складу за рахунок складності отримання кредитів і зростання відсотків на них.
Головною метою ухвалення рішення виконавчого комітету міської ради щодо підвищення тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у звичайному режимі є встановлення економічно-обґрунтованих тарифів, які дадуть змогу перевізникам працювати беззбитково в умовах збільшення цін на пальне та матеріально-технічні ресурси; забезпечення якісного надання послуг з пасажирських перевезень; вчасне оновлення рухомого складу; підвищення комфортності пасажирських перевезень тощо.
Звичайно, у якості альтернативи до запропонованого регуляторного акта можна залишити діючі тарифи без змін, що поглибить існуючу проблему і ні в якому разі не сприятиме її вирішенню.
Відповідно до регуляторного акта на затвердження виконавчого комітету пропонуються наступні тарифи:
- 1 грн. для дітей шкільного віку в період навчального року (з 1 вересня до 30 червня);
- 2 грн. для інших споживачів до 20 год.;
- 3 грн. після 20 год.
У результаті прийняття запропонованих тарифів перевізники отримають вигоди у формі беззбиткової діяльності та збільшення оборотних коштів, які будуть використані на оновлення оборотних активів.
Територіальна громада міста в разі прийняття запропонованого регуляторного акта отримає вигоди за рахунок збільшення надходжень до місцевих бюджетів та збільшення кількості робочих місць.
Громадяни в разі прийняття запропонованого регуляторного акта матимуть можливість отримувати більш якісні послуги в межах міста та безпечне здійснення перевезень. Також за рахунок збільшення відрахувань до місцевого бюджету зростуть і відрахування на соціальні потреби територіальної громади.
Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради
Просмотров: 2296 | Добавил: prilukitrans | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar