Меню сайта


Форма входа


Случайное фото


Реклама


Поиск


Календарь
«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 17:56
Главная » 2010 » Ноябрь » 30 » Послуги з пасажирських перевезень у Прилуках повинні надаватися якісно
19:21
Послуги з пасажирських перевезень у Прилуках повинні надаватися якісно
Покращення якості пасажирських перевезень, наведення порядку в цій сфері — одне з пріоритетних завдань міської влади. Робота в цьому напрямку вже розпочата. Ще в лютому 2010 року міський голова Юрій Беркут видав розпорядження про утворення тимчасової робочої групи по перевірці виконання умов договору, що укладається між перевізниками та виконавчим комітетом.

Основні напрямки роботи тимчасової групи — перевірка наявності автобусів на маршрутах та дотримання ними графіків руху, перевірка екіпіровки автобусів, зокрема наявності наочної інформації для пасажирів. Станом на 15 листопада поточного року тимчасова робоча група склала 37 актів перевірки перевізників. На сьогодні за поточний рік розірвано 12 договорів.

Головний спеціаліст з транспорту відділу підприємництва та регуляторної політики Михайло Кубрак наголошує на тому, що найближчим часом необхідно вирішити проблему щодо затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування по місту, Програму розвитку транспортної сфери м. Прилуки і назви автобусних зупинок. Адже доки не будуть затверджені ці документи, мережа міських автобусних маршрутів не розширюватиметься. Таку вимогу поставили перед міською владою контролюючі органи.

Зі слів Михайла Кубрака, у недалекому майбутньому на сферу автобусних перевезень Прилук чекають зміни, обумовлені статтею 1 Закону України "Про автомобільний транспорт". Відповідно до цієї статті, автобусні маршрути, що виходять за межі міста, є приміськими і контроль за діяльністю перевізників покладається на обласні транспортні управління. Відтак, контроль за перевезеннями на маршрутах №№ 1, 3, 4, 4-А, 6, 7, 8, 8-А, 14-А та інших, що сполучають Прилуки з прилеглими селами, має здійснювати не виконком міської ради, а транспортне управління Чернігівської обласної державної адміністрації. Добре це чи погано, покаже час. Принаймні в обласного управління транспорту тісніші контакти з обласною транспортною інспекцією, котра контролює виконання перевізниками ліцензійних умов та має більше важелів впливу на перевізників, тому не виключено, що пасажири від цього тільки виграють.

На сьогодні є актуальним питання безкоштовного перевезення пільгової категорії громадян. З цією метою розглядається кілька варіантів вирішення проблеми. Це впровадження адресної соціальної допомоги на державному рівні, запровадження електронної картки пільговика, що є надто дороговартісним способом вирішення проблеми, розроблення на місцевому рівні Положення про відшкодування за пільгові перевезення пасажирів і методики, що визначає суму відшкодувань конкретно кожному перевізнику, або ж запровадження управлінням праці та соціального захисту населення талонної системи для пільгової категорії громадян. Вищезазначене питання надто складне і одним розчерком пера його не вирішити. Тут необхідно проаналізувати кожен зі шляхів вирішення проблеми і прийняти правильне і виважене рішення.

Відділ інформаційно-аналітичного
забезпечення міської ради
Просмотров: 1987 | Добавил: prilukitrans | Теги: Прилуки, автобусы, льготные перевозки | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar